Court House

Montmagny Courthouse

mog1
mog2
mog3
mog4
mog5
m1
mog1 mog2 mog3 mog4 mog5 m1

This project in Canada consists in maintaining a 950 m2 historical building from 1865, adding an expansion of 3410 m2, showcasing the historical aspect of the existing elements.The new addition to the building included a contemporary interior design, integrating the space with a variety of wooden panels. The architects wished to create a continues wooden theme at some areas of the facades, by replicating these wooden panels through high definition pictures.

6 different designs were printed on 170 6mm glass panels and installed in alternation in order to avoid repetition on the same facade. The integration of Dip-Tech’s technology reflects the high ecological criteria of this building to gain LEED gold certification.

  • Printed Area:
    260 sqm / 3,000 sqft
  • Number of Panels:
    500
  • Colors:
    Digital Mix
  • Glass Type:
    8mm Low-E Clear Tempered
  • Architect:
wooden panels through high definition pictures